Uusia asukkeja.

7 Comments

019

Täällä aletaan olemaan elävien kirjoissa. Kävin eilen lääkärissä ja ne nakkas käteen paketillisen antibiootteja sekä vahvempaa yskänlääkettä.Kävi tosi hyvä tuuri kun mentiin käymään lääkärissä, niillä oli juur tullut yks peruutus ja pääsin lääkärin luo viiden minuutin odottelun jälkeen. Lysti tuli maksamaan mulle 80 dollaria josta saan 36 dollaria takaisin kun on täkäläinen medicare kortti. Eli sellanen 44$=n.35€ ja siihen hintaan sai kyllä aivan mahtavaa palvelua. Oikein häkellyin kuinka mukava se lääkäri oli. Suomessa kun on tottunut niihin arvauskeskuksen lääkäreihin jotka aina hoitaa kaiken lainilla “Lepää pari viikkoa jos oireet pahenee niin tuu takasin.” Täällä sen sijaan rupateltiin suomesta lääkärin kanssa ja se antoi heti antibiootit ja kertoi hyviä neuvoja miten saada nukuttua paremmin jne. Mahtavaa!

024

Viime viikkoina meidän taloon on muuttanut myös muutamia juttuja. Meidän edelliset kasvithan kuoli sillä aikaa kun oltiin Suomessa ja täällä oli ne 45 asteen helteet, joten vihdoin saatiin ostettua jotain vihreää tänne. Ostettiin uus basilika sekä 2 chiliä. Tykkään kuinka noi chilit tuo mukavasti väriä tänne ja on kivan pirteitä :) Keittöön hommattiin pastoille ja riisillä lasisia kippoja, on helppo täyttää ja organisoida ja näyttää kivalta! Vielä olis hakusessa valkosipulille savinen säilytysastia missä on sivussa tuuletusaukot, mutta sellaista ei ole tullut vastaan. Äiti, voitko tuoda omasi tänne meille? :D

017

Lisäksi ostettiin astiasetti. Meillä on tähän asti ollut vaan tylsät valkoset astiat ja halusin jotain pirteetä ja värikästä. Ja ai että mitä löydettiinkään!! Todellinen värioksennus, mutta pakko sanoa että ruokakin maistuu tuplasti paremmalta näiltä lautasilta. Heh. Settiin kuuluu isot lautaset, pienet lautaset, syvät lautaset ja mukit. Kaikkia 4 kipaletta. Värit tekee mut onnelliseksi :)

021

Meillä on eletty nyt jänniä aikoja myös töissä. Tää koko viikko meillä on ollut 3 harjoittelijaa jokanen yhden päivän ja niistä valitaan yks henkilö meille töihin. Meiltä lähtee siis toinen barista takaisin kotimaahansa Koreaan ja mä siirryn kahvikoneen taakse ja tilauksia ottamaan palkataan uus työntekijä. Tänään oli ehdottomasti mun mielestä mukavin ehdokas, ranskalainen tyttö Marie. Olis mukava saada vähän tyttöpoweria töihin kun tällä hetkellä siellä on 1 tyttö mun lisäks ja 5 miestä :D Täällä on jännä kun tuntuu että kahvila-ala on miespainotteinen kun taas suomessa saa hakemalla hakea miehiä kahviloista. Huomenna sitten alottaa tää uus työntekijä, mielenkiinnolla oottelen kuka tulee :)

Jajee äiti ja isä tulee tänne alle viikon päästä! :)) Ihana päästä viettään aikaa heidän kanssa <3

Advertisements

7 thoughts on “Uusia asukkeja.

 1. Eeeeeei, en kestä noita astioita!! IHANAT!!!! -Lotta

 2. Siinä on syynsä, miks yskää sairastavan käsketään vaan levätä ja tulla takas jos oireet pahenee. Yskän aiheuttaa lähes poikkeuksessa virus ja viruksiin ei antibiootit tehoa. Sitten jos määrätään antibiootteja, voidaan tappaa niitä hyviä mikrobeja ja pahentaa tilannetta. Onks sulla ollu muita oireita kuin yskää? Eiks ne ottanu sulta mitään verikokeita? Voihan sulla olla joku bakteeriperäinen tulehdus, mutta sitä ei oikein ilman verikokeita pysty sanomaan eikä kyl niittenkään avulla varmaks.

  Vähänkö ihanan näkösiä noi chilit! Ja hiukka pirteitä astioita oot löytäny. :)

  • joo mutta mulla tää on nyt jatkunut 4 viikkoa ja oli oikeesti jo aika epätoivonen olo kun pahemmaks meni koko ajan. Tiedän että siinä on riskinsä alottaa antibiootit ilman mitään erikoisempia testejä mutta onneksi tauti on lähtenyt paranemaan ihan hurjaa vauhtia! Ja mulla kun on ollut niin monesti bakteeriperäinen infektio niin oireet tuntu liiankin tutuilta:) Aluks aattelinkin että on varmaan ihan normaali pitkittynyt yskä mutta kun se ei lähtenyt parantumaan vaan paheni vaan ja tuli muita oireita sen yskän lisäks niin oli pakko mennä lekuriin!

   • Okei no hyvä sitten! Se on tietty eri asia, jos sulla on ennen ollu samanlainen. :) Enkä kyl toivo kenellekään sitä, ku ite jouduin yskiin jonkun 3kk.

 3. Heiii onks sulla australian kansalaisuus :D ? aloin just lukemaan tätä blogia niin aattelin kysästä

  • Ei oo vielä, tällä hetkellä ihan working holiday viisumilla olen täällä :) Syksyllä olis tarkotus hakea pysyvämpää viisumia poikaystävän kanssa :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s